Menu

poniedziałek, 10 września 2012

Tosty z salami, serem i bazylią


  Zapiekane tosty... najlepsze śniadanko na szybko, coś z niczego, uwielbiam, jest wiele propozycji farszu do tych tostów, jednak ostatnio przypadła mi do gustu wersja z salami, serem i świeżą bazylią, którą jadłam u mojej koleżanki :) Zachęcam do wypróbowania :)

Składniki na 2 tosty:
- 4 kromki chleba ciemnego lub białego tostowego
- 2 plastry salami
- 2 plastry sera żółtego
- ketchup
- przyprawa do pizzy   
- 2 listki świeżej bazylii

Przygotowanie:
Na dwie kromki chleba włożyć po jednym plasterku salami i sera, następnie posypać przyprawą ,polać ketchupem, na wierzch położyć po jednym listku bazylii, przykryć pozostałymi kromkami chleba.
Gotowy chleb włożyć do opiekacza do chleba i piec do stopienia sera.
Smacznego !

6 komentarzy:

  1. tosty z bazylią, uwielbiam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam takie tosty :) Zrobiłabym bez salami, bo nie lubię, ale generalnie to idealna śniadaniowa propozycja.

    OdpowiedzUsuń
  3. wyglądają świetnie! co to za chlebek? tyle ziaren? a skład nadzienia dla mnie bomba!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Chleb jest pyszny, kupiłam go w ALDI, nazywa się słonecznikowy :)

      Usuń