Menu

czwartek, 23 sierpnia 2012

Kurki w śmietanie z koperkiem podane

Kurki mogłabym jeść codziennie, a że rozpoczął się na nie sezon nie mogłam odmówić sobie tego obiadu,  :) 


Składniki :

1 kg kurek,
3 łyżki masła, 
1 opakowanie śmietany kwaśnej (ok 200g)
sól ,pieprz,
łyżka koperku posiekanego
 
Przygotowanie:
 
Grzyby oczyścić dokładnie z piasku i umyć.
Tłuszcz rozgrzać na patelni, wrzucić grzyby.Po puszczeniu soku dusić je ok. 30 min, od czasu do czasu mieszając. Wlać śmietanę, wymieszać, przyprawić solą i pieprzem, wsypać koperek. Dusić przez 5 minut.
Smacznego !

3 komentarze:

  1. Pyszności!
    Proste a wykwintne.

    OdpowiedzUsuń
  2. Kurki uwielbiam, więc i to danie by mi posmakowało :)

    OdpowiedzUsuń
  3. sosy grzybowe moglabym jesc codziennie;) wyglada bardzo apetycznie
    pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń