czwartek, 11 października 2012
Tosty w jajku i mleku
Znudziły mi się zwykłe codzienne kanapkowe śniadania, a że wpadła mi w ręce książka kucharska Kubusia Puchatka musiałam ją wykorzystać... Przepis jest bardzo prosty, szybki i smakowity, na pewno najbardziej zasmakuje maluchom jak i tym starszym dzieciom, do takich tostów wspaniale smakuje ciepła szklanka mleka i od razu nabierzemy więcej sił do życia, proponuję ciepłe tosty posmarować miodem lub nutellą, stają się wtedy jeszcze lepsze... Polecam !
Składniki na 4 kubusiowe tosty :)
- 4 tosty
- 1 jajko
- 1/2 szklanki mleka
- masło do smażenia
Przygotowanie:
Jajko roztrzepujemy, dodajemy mleko, mieszamy, w tak przygotowanej miksturze maczamy tosta (dokładnie z każdej strony). Na patelni rozgrzewamy masło. Na rozgrzaną patelnie kładziemy tosta i smażymy z obu stron do zarumienia.
Tosty najlepiej smakują z nutellą lub miodem.
Smacznego !
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
uwielbiam;)
OdpowiedzUsuńOstatnio powróciłam do robienia takich tostów! Z dżemem truskawkowym i wiórkami kokosowymi również mogę polecić.
OdpowiedzUsuńtakie tosty to raj dla podniebienia! pycha :) ja polecam je z orzechami, pycha!
OdpowiedzUsuńZ orzechami? o tym nie pomyślałam, uwielbiam orzechy + czekoladę !:)
UsuńA to takie French Toast chyba....najlepsze z nutella i malinami lub truskawkami.
OdpowiedzUsuń37 year-old Physical Therapy Assistant Nikolas Breeze, hailing from Burlington enjoys watching movies like Bright Leaves and Polo. Took a trip to Muskauer Park / Park Muzakowski and drives a Ferrari 340/375 MM Berlinetta Competizione. post
OdpowiedzUsuń