środa, 12 grudnia 2012
Domowa tortilla z kurczakiem i sosem tysiąca wysp
Placki tortilli można wykorzystać na wiele różnych sposobów, ja tym razem zrobiłam po prostu tortillę z kurczakiem i warzywami, pychota, uwielbiam te smaki,a do tego dodaję ulubiony sos tysiąca wysp plus ulubiony film i kolacja gotowa... :)
Składniki:
- 500g piersi z kurczaka
- 4 tortille
- 1 papryka
- 2 pomidory
- 1 sałata lodowa
- przyprawa go gyrosa
Przygotowanie:
Cebulę kroimy w kosteczkę, smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienia, piersi z kurczaka oczyszczamy, myjemy, kroimy w kosteczkę, posypujemy przyprawą do gyrosa i smażymy, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę.
Pomidora kroimy w kostkę.Tortillę wkładamy na ok 30 sekund do mikrofalówki lub podpiekamy na patelni. Każdy placek tortilli smarujemy sosem tysiąca wysp, nakładamy liść sałaty, pokrojony pomidor, ok. 2 łyżki mięsa i zawijamy.
Sos tysiąca wysp:
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki ketchupu pikantnego
- pół łyżeczki cukru
- pół łyżeczki octu
- pół łyżeczki pieprzu cayenne
Wszystkie składniki wymieszać.
Smacznego! :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Domowa = najlepsza :) Ten sos tysiąca wysp ma taki ciekawy smak, doskonale zgrywa się z kurczakiem.
OdpowiedzUsuńNo to moje najlepsze i ulubione połączenie :)
Usuńuwielbiam tortille, a z sosem tysiąca wysp to już w ogóle bomba:D
OdpowiedzUsuńZdecydowanie uwielbiam tortille z warzywami i kurczakiem. Ja zwykle jem z sosem czosnkowym, może następnym razem spróbuję Twojego. Pozdrawiam :)!
OdpowiedzUsuńRobie bardzo podobnie tylko zamiast sosu tysiaca wysp robie czosnkowy i nie dodaje papryki bo jej nie znosze.
OdpowiedzUsuń