sobota, 6 października 2012
Pizza na cieście francuskim z kurczakiem
Naszła mnie ochota na pizze lub coś pizzo podobnego, i tak rozmyślam jakby zrobić pizzę szybko i prosto, bez zagniatania, czekania aż drożdże wyrosną itd.,i znalazłam rozwiązanie, ano w lodówce leżało samotnie ciasto francuskie, postanowiłam wykorzystać je na pizzę,w prawdzie to zamiennik tego prawdziwego ciasta i pizzy ale mi smakuje, pizze podzieliłam na pół, jedna połowa jest z kurczakiem i papryką, a druga z salami, polecam w razie szybkiego nalotu gości ! :)
Składniki:
-opakowanie ciasta francuskiego
- koncentrat pomidorowy
- ok 100 g sera żółtego
- 3 plastry salami
- pół papryki
- ok 50 g piersi z kurczaka
Przygotowanie:
Ciasto francuskie rozłożyć na blaszce, po nakłuwać widelcem, posmarować koncentratem pomidorowym, posypać żółtym serem, poukładać dodatki,kurczaka podpiec,pizze posypać przyprawą do pizzy. Piec w 180 C (termoobieg) ok 15 min.
Smacznego! :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Ja też bardzo często robię ciasto francuskie w ten sposób . Więc zakładam że Twoje jest pyszne :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
ciekawy pomysł na ciasto francuskie :) ciekawy i smaczny!
OdpowiedzUsuńCałkiem niezły pomysł na coś w rodzaju pizzy. Ja, gdy robię podobne dania na cieście francuskim, nazywam je tartą, ale tu nie o nazwę chodzi ;)
OdpowiedzUsuńTo dobry pomysł na coś, co jest nieco lżejsze niż pizza, a smakuje całkiem podobnie. Choć nie powiem - często to właśnie smak ciasta jest najważniejszy w pizzy. Dla tego smaku np. kilka razy do roku zaglądam do Dominium. Niby to sieciówka, ale bardzo się przykładają do jakości i ich ciasto jest niemal bezkonkurencyjne.