Menu

wtorek, 9 października 2012

Czekoladowe jeżyki


      Dzisiaj bardzo prosty przepis na mój smakołyk z dzieciństwa, czekoladowe jeżyki są bardzo proste w wykonaniu, można pokusić się o przyrządzenie ich z dzieciakami, idealnie nadają się na urodzinowe party, w dodatku każdemu dzieciakowi powinny zasmakować słodkie płatki kukurydziane w oryginalnej formie, zachęcam ! :)

Składniki na ok 16 jeżyków :
- 50 g margaryny
- 50 g cukru pudru
- 75 g płatków kukurydzianych
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki kakao

Przygotowanie:
Do rondelka wrzucić margarynę, cukier puder, miód i kakao, trzymać na ogniu, cały czas mieszając, ogień zgasić wsypać płatki, gotową masę nakładać łyżeczką do papilotek, poczekać aż zastygną.
Smacznego! :)

6 komentarzy:

  1. jakie urocze! a do tego, jestem pewna, że niezwykle pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetnie wyglądają, kojarzą mi się z dziecinstwem :)

    OdpowiedzUsuń
  3. płatki kukurydziane, miód, kakao -to wszystko jest pyszne, a w połaczeniu w takim jeżyku to już w ogóle super :)

    OdpowiedzUsuń