wtorek, 9 października 2012
Czekoladowe jeżyki
Dzisiaj bardzo prosty przepis na mój smakołyk z dzieciństwa, czekoladowe jeżyki są bardzo proste w wykonaniu, można pokusić się o przyrządzenie ich z dzieciakami, idealnie nadają się na urodzinowe party, w dodatku każdemu dzieciakowi powinny zasmakować słodkie płatki kukurydziane w oryginalnej formie, zachęcam ! :)
Składniki na ok 16 jeżyków :
- 50 g margaryny
- 50 g cukru pudru
- 75 g płatków kukurydzianych
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki kakao
Przygotowanie:
Do rondelka wrzucić margarynę, cukier puder, miód i kakao, trzymać na ogniu, cały czas mieszając, ogień zgasić wsypać płatki, gotową masę nakładać łyżeczką do papilotek, poczekać aż zastygną.
Smacznego! :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
jakie urocze! a do tego, jestem pewna, że niezwykle pyszne :)
OdpowiedzUsuńŚwietnie wyglądają, kojarzą mi się z dziecinstwem :)
OdpowiedzUsuńpłatki kukurydziane, miód, kakao -to wszystko jest pyszne, a w połaczeniu w takim jeżyku to już w ogóle super :)
OdpowiedzUsuńbardzo ładne te jeżyki :)
OdpowiedzUsuńAle słodko wyglądają!!
OdpowiedzUsuńRobiłam je pyszne :)
OdpowiedzUsuń