Menu

czwartek, 25 października 2012

Czekoladki na precelkach, czyli słodko i słono


   Czekoladki na precelkach to słodko słona opcja dla najbardziej wymagających podniebień... czekolada ( w moim przypadku z płynnym toffi )w połączeniu ze słonymi precelkami w pierwszym momencie daję w ustach uczucie jakby czekoladowego ciasteczka, jednak po chwili czuć słony smak, który dodaję każdej czekoladce charakteru, polecam wszystkim szukającym nowych ciekawych smaków :)

Składniki:
- 15 precelków słonych
- 15 kostek ulubionej czekolady

Przygotowanie:
Precelki rozłożyć na papierze do pieczenia, na każdym poukładać kostkę czekolady (ja miałam duże kostki, więc przekroiłam każdą na pół), następnie włożyć do rozgrzanego piekarnika (180 C) na ok 5 min ( aż czekolada lekko się roztopi. Wyjąć z piekarnika, ostudzić na kratce.
Czekoladki można posypać od razu po wyjęciu z piekarnika kolorową posypką.
Smacznego !

6 komentarzy:

  1. oo! Mam taką samą sylikonową podkładkę:)
    Słodko-słone połączenie to coś dla tych, którzy lubią i słodkie i słone i nigdy nie mogą się zdecydować na co mają ochotęxD

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Czyli robiłyśmy zakupy w tym samym sklepie- Lidlu :)

      Usuń
  2. Bardzo pomysłowe i smakowite czekoladki.

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawa jestem czy by mi podeszło takie odważne połączenie :) Trochę bym się bała pozostawić w piekarniku moją ulubioną czekoladę, ale nigdy nie wiadomo - może kiedyś się odważę :)?

    OdpowiedzUsuń
  4. Tego jeszcze nie jadłam. Bardzo ciekawi mnie jak to smakuje :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Proste i super połączenie, lubię takie:)

    OdpowiedzUsuń