Menu

środa, 24 października 2012

Zapiekany omlet z szynką, serem i groszkiem


    Omlet to smaczne i pożywne śniadanie, zapiekany omlet w piekarniku jadłam pierwszy raz,  do nadziania omletu można użyć przeróżnych dodatków, ja użyłam to co miałam akurat pod ręką w lodówce, ser żółty, szynkę i groszek, wyszedł smakowity. Polecam !:)

Składniki na 1 omlet:
- 2 jajka
- 2 łyżeczki wody lub mleka
- szczypta soli

+ ulubione dodatki jako farsz
- 2 plasterki szynki
- 2 plasterki sera żółtego
- 3 łyżki groszku zielonego z puszki

Przygotowanie:
Na patelni roztopić łyżkę masła, jajka z wodą i solą roztrzepać lekko w miseczce, następnie przelać na rozgrzaną patelnie, smażyć z jednej strony aż spód będzie zarumieniony a wierzch wilgotny, przełożyć do naczynia żaroodpornego, nałożyć farsz, złożyć na pół, zapiekać w piekarniku ok 10 min w temp 180 C (termoobieg).
Smacznego!

1 komentarz:

  1. Szukałem przepisu na takie coś dłuższy czas i znalazłem. Zrobiłem to na obiad z moją siostrą, lecz troszkę nam się przypiekł :)

    Bardzo Polecam :D

    OdpowiedzUsuń