Menu

sobota, 13 października 2012

Bagietka z masłem czosnkowym i bazylią

     
Bagietki pachnące roztopionym masłem czosnkowym to wspaniała alternatywa na pyszną przekąskę, zapach masełka czosnkowego roznosi się po całym domu, polecam na przyjęcia czy zwykłe party. Jest pyszna, uwielbiam tą bagietkę bo przygotowanie trwa chwilę a osoby które lubią czosnek na pewno się nie zawiodą na doznaniach smakowych. Polecam !

Składniki:

- 1 bagietka

- 8 łyżeczek masła

- 1 ząbek czosnku 

- 1 łyżeczka bazylii

Przygotowania:


 Masło utrzeć z utartym czosnkiem .Bagietkę naciąć na ukos w 8 miejscach tak by nie przeciąć bułki do końca .Nacięcia posmarować łyżeczką masła czosnkowego, posypać bazylią. Zapiekać w piekarniku  aż masło się roztopi i wsiąknie w bagietkę a wierzch się lekko zarumieni (ok 7 min.).
Smacznego !

5 komentarzy:

  1. o, bardzo lubię takie czosnkowe grzanki :))

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię taką przekąskę, jest pyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam takie bagietki! :) Zawsze jak mają jeszcze ciepłe w sklepie to jedną kupuję :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O tak zwłaszcza w Piotrze i Pawle :) zapach unosi się już ode wejścia :)

      Usuń