piątek, 23 listopada 2012
Domowe bake rollsy
Lubicie Bake Rollsy ?:) Ja lubię je czasem pochrupać do filmu, czy tak po prostu, jednak w tych kupnych jest mnóstwo zbędnych dodatków, postanowiłam zrobić swoje domowe bake rollsy. Wystarczy bagietka, trochę oliwy i przyprawy, nie zrobiłam charakterystycznej dziurki, ale jeśli wy macie ochotę to wystarczy w każdym z krążków zrobić dziurkę przed upieczeniem. Bake rollsy wyszły smaczne i chrupiące, smak zależy od was, ja przyprawiłam je przyprawą do pizzy oraz część zostawiłam z masełkiem czosnkowym od bagietki, ale tak na prawdę możecie pofantazjować i zrobić je z ulubionymi dodatkami. Zachęcam ! :)
Składniki:
- 1 bagietka*
- oliwa
- przyprawa do pizzy
* ja użyłam gotową bagietkę do opiekania z masłem czosnkowym (łatwiej się ją kroi niż zwykłą bagietkę)
Przygotowanie:
Bagietkę kroimy na plasterki (jeśli mamy bagietkę z masłem czosnkowym, krążki z masłem układamy osobno i nie przyprawiamy).Do miseczki wlewamy oliwę dodajemy przyprawy według uznania, ja dodałam przyprawę do pizzy, ponieważ chciałam uzyskać bake rollsy o smaku pizzy. Następnie każdy krążek smarujemy pędzelkiem maczanym w oliwie z przyprawami, krążki układamy na papierze do pieczenia i suszymy w piekarniku ok 10 min (do zarumienienia) 180 C (termoobieg).
Smacznego chrupania :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Prosty i świetny pomysł! Można np. użyć bagietki pełnoziarnistej i już nawet zdrowo wtedy :)
OdpowiedzUsuńO tak, myślałam żeby zrobić też wersję z bagietką pełnoziarnistą analogicznie do tych nowych pełnoziarnistych bake rollsów :) Pozdrawiam ciepło :)
UsuńFajowskie :) lubię bake rollsy, ale te dodatki mnie właśnie odstraszają nieco ;) a tu takie domowe i pyszne...
OdpowiedzUsuńDokładnie, dlatego wymyśliłam domowe, żeby się nie truć :)
Usuńale super pomysł, muszę go wypróbować :D
OdpowiedzUsuńZachęcam !:)
UsuńŚwietny pomysł, zapisuję do wykorzystania:-))
OdpowiedzUsuńfajowe! nawet wyglądają jak bake rollsy
OdpowiedzUsuńDzięki :) starałam się odpowiednio je podrobić :)
UsuńŚwietny pomysł :) Takie bakerollsy na pewno pobijają te sklepowe, które mi nie smakowały.
OdpowiedzUsuńSwoją drogą - w tym tygodniu robię Twoje naleśniki (te zapiekane z kurczakiem). Wyglądają bosko :)
Domowe bake rollsy są przede wszystkim zdrowsze, a to przemawia za nimi chyba najbardziej :) Ooo naleśniki, to zdaj potem relację jak wyszły :) Pozdrawiam ciepło :)
Usuń