Menu

czwartek, 28 lutego 2013

Pomysł na śniadane- chrupiące parówki


Ostatnio wpadłam na dość ciekawy pomysł, a gdyby tak parówki obtoczyć w jajku i bułce tartej, a następnie usmażyć... ? :) No muszę wam powiedzieć, że wyjdzie wtedy dość ciekawa przekąska, dobra z każdym sosem, na pewno zasmakuję również dzieciakom. Polecam ! :)

Składniki:
- 1 parówka
- bułka tarta do obtoczenia
- jajko
- przyprawy ( sól, pieprz, czosnek, papryka ostra)
- olej do smażenia

Przygotowanie:
Jajko roztrzepać, wymieszać z przyprawami. Parówkę maczać z jajku, następnie w bułce tarte, czynność powtórzyć.
Parówkę smażyć na rozgrzanym oleju do zarumienienia.
Podawać z ulubionym sosem.
Smacznego! :)

2 komentarze:

  1. No z takim pomysłem jeszcze się nie spotkałam. Interesujący. Chociaż rzadko jem parówki, w takiej formie może bardziej by mi posmakowały.

    OdpowiedzUsuń