Kurki mogłabym jeść codziennie, a że rozpoczął się na nie sezon nie mogłam odmówić sobie tego obiadu, :)
Składniki :
1 kg kurek,
3 łyżki masła,
1 opakowanie śmietany kwaśnej (ok 200g)
sól ,pieprz,
łyżka koperku posiekanegoPrzygotowanie:
Grzyby oczyścić dokładnie z piasku i umyć.
Tłuszcz rozgrzać na patelni, wrzucić grzyby.Po puszczeniu soku dusić je ok. 30 min, od czasu do czasu mieszając. Wlać śmietanę, wymieszać, przyprawić solą i pieprzem, wsypać koperek. Dusić przez 5 minut.
Smacznego !
Pyszności!
OdpowiedzUsuńProste a wykwintne.
Kurki uwielbiam, więc i to danie by mi posmakowało :)
OdpowiedzUsuńsosy grzybowe moglabym jesc codziennie;) wyglada bardzo apetycznie
OdpowiedzUsuńpozdrawiam:)