Menu

poniedziałek, 25 marca 2013

Domowe bounty



Kokos + czekolada....uwielbiam to połączenie, dlatego często kupuje to "prawdziwe" bounty w formie batonika. Ostatnio na jednym z blogów zobaczyłam domowe bounty, jest wyjątkowo proste z przyrządzaniu, składa się z niewielu składników, a wyszło przepyszne, takie samo jak prawdziwe... ! Bez polepszaczy i konserwantów. Polecam wszystkim! :) idealne na słodki prezent :)

Składniki:
- tabliczka mlecznej czekolady
- 300 g wiórek kokosowych
- 200 ml śmietanki 30 %
- 2 łyżki cukru pudru
- 150 g niesolonego masła 

Przygotowanie:
Śmietankę oraz masło podgrzewamy w garnuszku aż do rozpuszczenia się masła. Ściągamy z ognia i dodajemy wiórki kokosowe oraz cukier puder, mieszamy. Masą napełniamy silikonową foremkę i wstawiamy do zamrażalki na ok 3-4 godzin.



W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę, zamrożoną masę wyciągamy z foremek i obtaczamy w czekoladzie, układamy na papierze do pieczenia i pozostawiamy do zastygnięcia czekolady.

Smacznego ! :)
Źródło: Klik

10 komentarzy:

  1. O rany, cudo! Uwielbiałam kiedyś ten batonik, muszę zrobić go w wersji domowej :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Odpowiedzi
    1. O tak, zniknęły tak szybko, że zjadłam tylko dwie sztuki :)

      Usuń
  3. Ubóstwiam Bounty. Muszę wreszcie zrobić takie domowe ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  4. Super przepis ! Masa kokosowa właśnie zagościła w zamrażarce ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Witam, chciał bym się dowiedzieć ile orientacyjnie wychodzi z podanej porcji ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z tego co pamiętam mi wyszło ok 12 sztuk :)

      Usuń